|
|
| Autor |
Wiadomość |
mariuszp
Świeżak
|
|
Jakie wkladaliscie maksymalnie opony i felgi do Audi A4 (95-00) 1.8 ?
Ja przymierzalem 18" z oponami 245/40 i trzeba zastosowac dystanse 10mm, bo opony zachaczaja o wahacz przedni
Ma ktos doswiadczenia z innymi rozmiarami ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KubaWRX
Nowy

|
|
| Uzyj felgi z odpowiednim offsetem. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
X_E_O_N
Swój
|
|
MAM TYLKO JEDNO PYTANIE ILE MASZ MOCY I JAKA JEST WAGA TWOJEGO AUTA POTEM SOBIE WYOBRAZ 18" I SZEROKOSC GUMY I JUZ MOZESZ SCIGAC SIE Z MALUCHEM ALE JEZELI DLA CIEBIE WAZNY JEST WYGLAD TO JAK NAJBARDZIEJ 18" TYLKO BEZ DYSTANSOW TAK JAK KOLEGA NAPISAL DOBIEZ SOBIE ODPOWIEDNIE ET FELGI I BEDZIE EXTRA NIEZAPOMNIJ TEZ O CZESTYCH WIZYTACH U MECHANIKA ZWIAZANYCH Z CZESTYA NAPRAWA ZAWIESZENIA NIE WSPOMINAJAC O BRAKU KOMFORTU DUZO GADAM A SAM JEZDZE GOLFEM I I MAM 16" 235X45  _________________ ..:: BMW 325i ::.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mariuszp
Świeżak
|
|
| A4 z silnikiem 1/8 ma 125KM. Przykladalem opony 245/40/R18 do standardowych 195/65/R15 i sa doslownie o 2 cm wyzsze (wieksza srednica) od nich. Jedyny problem jest to, ze opona na szerokosc jest wieksza i z dystansami 1cm bedzie na rownej plaszczyznie z blotnikami, wiec jeszcze nie wystaja spoza obrysu. Jak myslicie, czy na wiekszych dziurach moze dojsc do uszkodzenia nadkola (blotnika) ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Iro
Post Mistrz

Dołączył: 24 Lis 2002 Posty: 2234 Skąd: Jarosław - Ateny GR Auto:Essssi
|
|
Na seryjnym zawieszeniu napewno, a pozatym te 2cm na obrocie koła to jest dużo _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dynamike
Swój

|
|
| mariuszp napisał: |
| Jak myslicie, czy na wiekszych dziurach moze dojsc do uszkodzenia nadkola (blotnika) ? |
No ja już miałem taką przygodę i dziękuje bardzo za takie wynalazki! Do dziś w lagunie na rancie tylnyego błotnika jest pęknięcie! _________________ '92 Fiesta RS 1100
Szukasz taniego noclegu? Zajżyj: www.hostel.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mariuszp
Świeżak
|
|
| A czy nie byloby dobrym rozwiazaniem zastosowac ogranicznik wygiecia sprezyny? Utwardza to lekko podwozie, ale jak dobrze rozumiem guma wsicnieta miedzy zwoje sprezyny nie pozwala na zbyt glebokie wejscie kola pod blotnik i mozna dzieki temu ograniczyc ryzyko uszkodzenia blotnika. Stosowal ktos z Was takie rozwiazanie? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
X_E_O_N
Swój
|
|
TO JEST ROZWIAZANIE ALE TAKIE SOBIE JAK JUZ COS ROBIC TO ROBIC DOBRZE WIEC PROPONOWALBYM CI WYCIAGNAC RANT BLOTNIKA NA ZEWNATRZ I PO PROBLEMIE NIC CI SIE NIEBEDZIE DZIALO A TO ZE MIEDZY 15" A 18" NIEMA ROZNICY TO TYLKO PRZEZ TO ZE PROFIL OPONY JEST INNY ALE UWIEZ MI ROZNICA BEDZIE DUZA W TRAKCIE JAZDY AUTKO TROSZKE STRACI A I DOWIEDZ SIE CZY MOZESZA COS TAKIEGO ZROBIC BO NIECHCE TERAZ Z SIEBIE ZROBIC DEBILA ALE KIEDYS SLYSZALEM ZE KTOS W JAKIMS AUDI MIAL PROBLEMY PO ZALOZENIU WIEKSZYCH KOLEK COS SIE Z KOMPUTEREM DZIALO ALE NIEWIEM O CO CHODZILO JEDYNE CO MOZE BYC TO WYDAJE MI SIE ZE JEDZIESZ INNA PREDKOSCIA NIZ POWINNA BYC PRZY DANYCH OBROTACH ALE NIEWIEM TRZEBA ZAPYTAC KOGOS OD AUDI BO TAK JAK MOWIE TO MOGA BYC TYLKO PLOTKI POWODZENIA _________________ ..:: BMW 325i ::.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mariuszp
Świeżak
|
|
| A jak wyglada bezpieczenstwo jazdy z oponami na przodzie wezszymi 225/40 a z tylu szerszymi 245/40 ? Czy bezpieczensto na zakretach moze byc zachwiane, czy nie ma roznic? Czy moze na przod dac dystanse 12mm zeby wyrownac szerokosc rozstawu przedniego i tylnego ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
X_E_O_N
Swój
|
|
wszystko zalezy od umiejetnosci kierowcy we wszystkich autach z napedem na przod przdnia os jest troszke szersza od tylniej ja np. mam 16" przod 185 a tyl 235 i jezdzi mi sie b dobrze musiasz sprawdzic auto autu nierowne _________________ ..:: BMW 325i ::.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Elberoth
NO NAME

|
|
Jeżeli chcesz 18" to powinieneś zastosować 225/40/18 lub 235/40/18.
Cobys nie wybrał to i tak ci auto zmuli. _________________ Audi A4 B6 1.8T |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hook
Świeżak

|
|
| Elberoth napisał: |
Jeżeli chcesz 18" to powinieneś zastosować 225/40/18 lub 235/40/18.
Cobys nie wybrał to i tak ci auto zmuli. |
Dokladnie tak! Tyle ze felgi musza byc do tego auta a nie zdejmowane z innego o tym samym rozstawie bo potem ci bedzie haczyc czy obcierac jak sam zauwazyles _________________ www.tuningpower.pl
Takiego wyboru niektórzy moga pozazdrościć...
Najwiekszy wybor felg a reszta no to trzeba zobaczyc...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mariuszp
Świeżak
|
|
Heh w koncu sprzedalem te 18 i kupilem oryginalne Audi 17" baaarzo piekne Jezdzi sie super. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Javie
Świeżak

|
|
| Pytałeś o max opony/felgi : 225/35 R 19 albo 235/35 R 19 tylko uważaj na dziurach |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wartburg
Bez listowiec ;-)
|
|
oryginalne 17" to najlepszy kompromis - wyglad elegancja i przede wszystkim nei sa ucizaliwe w jezdzie _________________ wahacz audi a4 prawie jak oryginał |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|