Forum Tuning.info.pl Strona Główna
  Menu:FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja    Profil  Profil Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości  ZalogujZaloguj 

F1 McLaren - narodziny nowego kit cara
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 16, 17, 18  Następny

Forum Tuning.info.pl Strona Główna -> Kit Cars
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematuZobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
artiplast
Ostrzeżenia : 2

Swój

PostWysłany: Pią Gru 11, 2009 11:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam
--------------
dzis 2 fotki porsche gt 3 w budowie no i trajki

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
artiplast

Swój

PostWysłany: Nie Sty 10, 2010 11:01 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam
------------------
przegladajac internet natrafiłem na countacha z mojego zestawu . samochód sfotografowano w okolicy łodzi . Miło ze ktoś tym jezdzi i kogoś to cieszy .
------------------
poz

Ostatnio zmieniony przez artiplast dnia Pon Mar 22, 2010 7:30 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Paweł_Ferrari

Świeżak

PostWysłany: Nie Sty 10, 2010 1:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam. Te Porsche gt 3 jest budowane na bazie jakiegoś samochodu ? czy na ramie robionej od zera ? ;] Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Gadu-Gadu
PGS2

Świeżak

PostWysłany: Nie Sty 10, 2010 2:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.

Co sądzisz o takim rozwiązaniu.
Klatka dla kierowcy, kabina wykonana jako monolit (jedna całość). Od przegrody silnika do oparcia kanapy i to by była Główna klatka. Zarówno sanki pod silnik jak i podłużnice przykręcane do głównej klatki. Tak samo z tylną częścią ramy. Również przykręcana do głównej klatki. Silnik z przodu.
Próbowałeś coś takiego robić? Ktoś tak robi? Czy ja mam być pierwszym testerem? icon_smile.gif Abstrachuję od materiału, z którego są wykonane te trzy elementy. Chodzi mi jedynie o takie rozwiązanie. W jednym z postów wspominałeś, że podłużnice muszą "biec przez całość" inaczej będą kłopoty z dopuszczeniem do ruchu.

Domyślam się, że w Twej konstrukcji poszczególne elementy "karoserii" są przykręcane do ramy a nie nitowane?

http://www.carsdream.com/naszeauta_0038.html
Zapewne widziałeś w tym SLR lampy przednie i tylne wykonane są "odręcznie" Pisałeś kiedyś, że Ty stosowałeś wkłady od istniejących lamp (homologowanych) a tylko dorabiałeś przednią szybkę (poliwęglan). Tutaj jest napisane, że w całość to "składak" elementy VW Passata W8 oraz VW Phaetona. Tylne to już same LEDy. Przykryte poliwęglanem. Jak zatrzyma tego Pana drogówka albo wizyta na przeglądzie? Gdzie.homologacja? Czy można tak sobie dorobić oświetlenie? Auto widać zarejestrowane. Także na przeglądzie było. Jak się na to zapatrujesz?

Pozdrawiam
PGS2
Powrót do góry
artiplast

Swój

PostWysłany: Nie Sty 10, 2010 5:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam-do Pawła
--------------
porsche gt3 budowane jest całkowicie od podstaw
rama konstrukcja własna
--------------
poczatkowo miało być jako dawca wykorzystane fiero , po dodpowiednich modyfikacjach , skrzynia reno silnik audi v6 zabudowany jak w porsche to była moja sugestia i bardzo prosta do wykonania
--------------
ostatecznie ramę w całości wykonanao z profili wykorzystujc przednie zawiecho z fiero ( zmiana otworów z 5x100 na 5x120) tylna belka BMW seria 3
--------------
dziśiaj byłoby to robione oczywiście na suprze ale wtedy 3 lata temu ani ja ani Bogdan nie mieliśmy doczynienia z tym autem
--------------
poz

Ostatnio zmieniony przez artiplast dnia Nie Sty 10, 2010 5:28 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
artiplast

Swój

PostWysłany: Nie Sty 10, 2010 5:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam
------------
PGS2 to co opisujesz w budowie ramy to czysta koncepcja budowy formuły 1
Koncepcja jak najbardziej słuszna bez wzgledu czy silnik z tyłu czy z przodu , czy rama z rurek czy kompozytu czy kombinowana.
Tej koncepcji zamierzam sie trzymać przy budowie kompozytowego pudła czyli monocoque .
------------
co do problemow z rejestracja bo nie ma w całości podłuznic od osi do osi to oczywiście do końca tak nie jest , bo wszystko zalezy od tego JAK TO JEST ZROBIONE ( jak takie rozwiazanie podeprzez rysunkiem i obliczeniami to nie ma dyskusji). Taka opinię wydaje biegły , któremu zbytnio przy tym nie chce się mysleć , bo od tego tak naprawdę nie jest , tylko od ogólnego sporzadzenia dokumentacji , czy samochód został zbudowany zgodnie z aktualna sztuka budowy pojazdów mechanicznych w danej kategorii ( obowiazujaca na dzień budowy - ustawy , przepisy i rozporzadzenia itp )
------------
co do rejestracji samochodu z nie homologowanymi lampami itp itd to wszystko zalezy kto chce zarejestrować samochód .
Powiedzmy uczciwie jezeli rejestruje to pasjonat z wieloletnim stazem znany w całej okolicy , to zarejestruje wszystko , co jest oczywiście zrobione w granicach zdrowego rozsadku . Działa tu coś co potocznie nazywamy autorytetem .
Tego nie przeskoczy dwudziestoparolatek , o którym nikt nic nie wie .
Takie dopuszczenie do ruchu nastapić moze na t.zw. warunkach szczególnych .
------------
poz
Powrót do góry
Grawer

Świeżak

PostWysłany: Pon Sty 11, 2010 4:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj

Z zainteresowaniem obejrzałem fotki z budowy Porscha, które pokazałeś.
Jakiś czas temu znalazłem w necie, informacje na temat montażu do samochodów Porsche smal blocku Chevroleta LS1. Czyli widać, że pomysły różnych ludzi w różnych częściach świata mogą podążać tymi samymi drogami.

www.renegadehybrids.com
Powrót do góry
PGS2

Świeżak

PostWysłany: Wto Sty 12, 2010 6:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.

1. Myślę, że taka koncepcja ramy najbardziej mi odpowiada. Myślę, że chyba najbardziej bezpieczny wariant w chałupniczych warunkach. I łatwy w ewentualnym serwisowaniu.

2. Masz rację odpowiednia dokumentacja z obliczeniami powinna przekonać "władze opiniotwórcze".

3. Bardzo urzekły mnie właściwości jezdne konstrukcji Kozmo. Jak widać można z nawet małym silniczkiem wykrzesać całkiem pozytywne emocje icon_smile.gif Tu mam nadzieję, że kiedy nadejdzie właściwy czas, Twój pojazd, choćby nawet sama rama, trafi na lawecie na tor. Nie omieszkasz zamieścić linków do youtube icon_smile.gif Zapewne nie tylko ja z niecierpliwością czekam by ujrzeć jak uwija się w zakrętach Twoja autorska konstrukcja zawieszenia.

4. Wnoszę, że najbardziej kosztownym i czasochłonnym etapem przy tworzeniu jest budowa "laminatów karoserii wraz z zabudową kokpitu oraz boczków" Czy dobrze myślę, że może ona pochłonąć nawet 50% wyasygnowanej kwoty składkowego? icon_smile.gif

5. Diesel w kicie? Wiem, że wagowo z porównywalną pojemnością a nawet większą, zasilaną PB, dużo cięższy ale...?

Pozdrawiam
PGS2
Powrót do góry
artiplast

Swój

PostWysłany: Wto Sty 12, 2010 8:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam
-------------
konstrukcja mojego samochodu raczej nie bedzie rewelacyjna w ciasnych zakretach ale w 2010 roku juz to bede wiedział czy tak czy nie i co da sie zrobić by poprawić
-------------
aktualnie przygotóiwka pod lakier za 2 tygodnie jakieś fotki
-------------
co do ramy i obliczeń to drugi wariant jest ten o którym wspomniałem kilka miesięcy wstecz . dwie podłuznice od osi do osi lite 40x120 i nikt nie zadaje głupich pytan o wytrzymałość .
-------------
dizel w kicie - dlaczego nie - ty GPS2 duzo jezdzisz - czytałem twoje dyskusje na temat turbin forum obok , masz dogłebny sposób zadawania pytań - jestem za , oczywiscie pozytywnie .
audi na dizlu w la'manche kroi wszystkim d..y
dla mnie dizel zalezy do jakiego auta , no nie wyobrazam sobie F1 w dizlu , ale jak ktoś da czemu nie .
-------------
co do roznicy w cięzarze silnika v8 audi dizel lub benzyna to ich praktycznie nie ma , nowa generacja dizli to zupełnie inne silniki
-------------
czas i koszty budowy skorupy - modelu - kopyta w stosunku do ramy silnika i zawieszenia to 80% do 20%
ale u mnie jest więcej niz sporo pracy ( m2 w przyblizeniu)
-karoseria 10m2
-drzwi klapy 6m2
-kabina 7m2
-podłoga 7m2
-komora silnika i bagaznik przód 3,5m2
to 33m2 ( tyle co materiał na 2,5 cobry kabrio) laminatów i wszystko do siebie musi pasować
--------------
poz
Powrót do góry
PGS2

Świeżak

PostWysłany: Sro Sty 13, 2010 11:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.

Co do ramy. Jutro wybieram się na pogawędkę do ITS i PIMOTU aby porozmawiać z rzeczoznawcami na wiadome tematy. Dziś miałem kilka rozmów z diagnostami... Wyniki opublikuję jak zbiorę całość.

Swoją drogą jestem ciekaw czy wykonany w PIMOCIE L7 przejdzie Krach testy.

Tu cytat z ich strony..." Obecnie pojazd przechodzi badania i testy, które będą służyć doskonaleniu konstrukcji i podnoszeniu bezpieczeństwa Lotusa Super 7"...

http://www.pimot.org.pl/pol/newsy.html/id_pimotnews=42

Cóż najcenniejsza jest w sumie informacja, wiedza icon_smile.gif Stąd mój "niefrasobliwy pęd do zadawania pytań trudnych i nudnych słowem dręczenie bogatszych" o wspomniane bezcenne wartości.
Za ich wyrozumiałość jak zwykle dziękuję!

Powoli w pomrokach zawitych pytań i wątpliwości idę a kaganek wiedzy i doświadczenia światlejszych wyłania kolejne punkty planu, który jak ojczyzna i koledzy pomogą zrealizuję!

Przymierzam się do Diesla icon_smile.gif Konstrukcja będzie do jazdy na co dzień i będzie robiła duże roczne przebiegi.

Nie lubię rozczarowań. Staram się mieć dobre rozeznanie w sytuacji. Dzięki drobiazgowej analizie potrzeb, weryfikacji ich wykonalności oraz dokładnemu zbadaniu sprawy. Wiem czego mogę się spodziewać - bez tego słomiany zapał może zrobić swoje icon_smile.gif. Dzięki temu finalny produkt spełnia w większości przypadków moje wymagania w 100%. Tu nie ma miejsca na rozczarowania icon_smile.gif

Auto mniejsze z natury będzie zwinniejsze zakrętach. Przy większym rozstawie osi aby osiągnąć podobny poziom nakłady są większe. Ale na prostych sytuacja się zmienia... icon_smile.gif Co by nie było trzymam kciuki.

To mnie zaskoczyłeś. Średnio 80% to naprawdę dużo...

Czy w drzwiach masz jakieś wzmocnienia? Płaskownik? Rurka? Czy tylko to co rama oferuje?

Swego czasu miałem taką myśl aby drzwi ryglować - zrobić na zasadzie antywłamaniowych drzwi domowych. Metalowe rurki, pręty wchodzą w ramę drzwi blokując możliwość podważenia z każdej strony. Ale jak będę musiał awaryjnie wydostać się ze środka będę musiał czekać na straż pożarną z nożycami do cięcia blachy icon_biggrin.gif dlatego pomysł wymaga dopracowania. Ale na boczne uderzenia może być skuteczny icon_smile.gif

Pozdrawiam
PGS2
Powrót do góry
artiplast

Swój

PostWysłany: Sro Sty 13, 2010 11:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam
-----------------
ps twój sposób zadawania pytań budzi moja sympatię bo w rozmowach robie to samo grin.gif .
-----------------
w drzwiach mam stelarz rura 3\8 cala ale chętnie bym z niego zrezygnował
-----------------
w takich autach zawsze musi być system manualnego otwierania od środka , no i bez takich blokad , o jakich wspomniałes . sam zauwazyłeś ze moze być sytuacja kiedy trzeba szybko spie....ć i nie czekać na straz
-----------------
na boczne uderzenia stosuje się coś co zapobiega wtłoczeniu drzwi do środka , pomysł w F1 z listwami aerodynamicznymi i przetłoczeniem , bez podnoszenia wagi drzwi jest genialny.........tym cosiem jest kształt elementów
-----------------
poz
Powrót do góry
artiplast

Swój

PostWysłany: Sro Sty 13, 2010 11:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cytat z wypowiedzi kolegi...........
Powoli w pomrokach zawitych pytań i wątpliwości idę a kaganek wiedzy i doświadczenia światlejszych wyłania kolejne punkty planu, który jak ojczyzna i koledzy pomogą zrealizuję!
------------------
na ojczyzne bym nie liczył z jej strony co najwyzej kop lub zwiekszenie podatków i jakiś nowy przepisik utrudniajacy zycie icon_evil.gif
---
poz
Powrót do góry
artiplast

Swój

PostWysłany: Pią Sty 15, 2010 9:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam
--------------
poz
Powrót do góry
artiplast

Swój

PostWysłany: Nie Sty 17, 2010 1:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam
cd
Powrót do góry
negocjator

Świeżak

PostWysłany: Pią Sty 22, 2010 10:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jaki kolorek bedzie grin.gif
Powrót do góry
artiplast

Swój

PostWysłany: Sob Sty 23, 2010 9:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam
---------------
kolorek srebrny metalik grube ziarno wpadajacy w czerń - kolor wynika stad , iz ma sugerować samochód concept-prototyp ( wiele conceptów jest w tym kolorze)
---------------
samochód w trakcie polerowania stad róznica w masce i reszcie
---------------
na zdjeciu
- środek Grzegorz szef firmy
-prawa - Marcin ( na koncie kilkanaście polakierowanych nestorów od Janka kwiatkowskiego - specjalista w lakierowaniu kompozyów .
-lewa - artiplast czyli ja
---------------
mam zamiar przygotować wiekszy opis lakierowania bo to niesłychanie skomplikowany proces przy zastosowaniu najnowszych technik
---------------
Przed rozpoczęciem prac przyjechało specjalnie dwóch techników
-PPG
-Lechler
---------------

Ostatnio zmieniony przez artiplast dnia Sob Sty 23, 2010 11:14 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
artiplast

Swój

PostWysłany: Sob Sty 23, 2010 10:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cd inny rzut

Ostatnio zmieniony przez artiplast dnia Pon Sty 25, 2010 2:07 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
artiplast

Swój

PostWysłany: Pon Sty 25, 2010 9:49 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam
-----------------
tym razem coś dla milośników lamborghini .
Tak wyglada następca murcielago i reventona - Lamborghini "Jota"
-----------------
samochód sfotografowano podczas testów zimowych ( zdjęcie szpiegowskie )
silnik v12 700 ps ( napęd quatro projekt szwedzkiej firmy Haldex)
nadwozie carbon-aluminium , stylizacja częściowo zamaskowana........
-----------------
poz

Ostatnio zmieniony przez artiplast dnia Pon Sty 25, 2010 12:36 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Kulio98

Bez listowiec ;-)

PostWysłany: Pon Sty 25, 2010 10:46 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestem pod wrażeniem ... osobiscie zmieniłbym kolor aczkolwiek on tutaj nie jest przypadkowy jak pisałeś. Nie da sie sie ukryć że zrobiłeś kawał dobrej roboty jeszcze troszke pracy jest ale myśle ze składanie na tym etapie to coś pieknego i przyjemnego ...
Powrót do góry
artiplast

Swój

PostWysłany: Pią Sty 29, 2010 7:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam
-----------------------------
tak to wyglada po polerce oczywiście juz zakurzony
-----------------------------
http://www.youtube.com/user/artiplastzabrze#p/a/u/0/THw3pA3UIug
Powrót do góry
negocjator

Świeżak

PostWysłany: Sob Sty 30, 2010 6:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam pytanie to pomieszczenie gdzie stoji f1 Wysłany: Sob Sty 23, 2010 9:50 pm to pomieszczenie przygtowawcze czy pomieszczenie przystosowane do lakierowania

fura wyglada teraz znakomicie postaraj sie szybko uzbroic w reszte i wstwaiaj zdiecia icon_biggrin.gif
Powrót do góry
artiplast

Swój

PostWysłany: Sob Sty 30, 2010 11:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam
--------------
to pomieszczenie to przygotowawcze , los tak chciał ze znalazlem się w jednej z najnowocześniejszych lakierni w Polsce i Europie.... ale po woli..............
--------------właściciel Grzegorz Olszewski-mój serdeczny kolega , zapalony miłośnik kit crów

- miasto Lędziny ul . Ułańska 60 A , tel 784061191 autokomplex

-pomiędzy tychami a bieruniem (lakiernia ma mniej niz 8 miesięcy) , kiedy ja powoli kończyłem budowę modelu f1 ta lakiernia istniała tylko na papierze i w marzeniach mojego kolegi ( projektował ten obiekt )..............
--------------
poz

Ostatnio zmieniony przez artiplast dnia Nie Sty 31, 2010 11:38 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
artiplast

Swój

PostWysłany: Nie Sty 31, 2010 9:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam
kilka słów o firmie Grzegorza i procesie lakierowania
------------------------
firma autokomplex dysponuje komora lakiernicza spełniajaca normy Unii Europejskiej . komora przystosowana do lakierów wodnych . Zaopatrzona w oświetlenie sufitowe oraz boczne , filtr wlotowy i wylotowy . podłoga to krata pod która znajduje sie na całej powierzczni filtr .
komorę podgrzewaja palniki riello do temperatury 65C . temperatura lakierowania 21C . Komora jest wyposarzona w ruchomy promiennik o ustawianej wysokości do szybkiego np suszenia szpachli lub podkładu ( prawdopodobnie druga w Polsce z tym urzadzeniem)
------------------------
by uzyskać idealne powietrze z kompresora do pistoletu powietrze jest filtrowane , wędruje przez

-osuszacz ziębniczy do 3C
-filtr wstępny 5 mikronów
-dokładny 1 mikron
-końcowy 0,01 mikron
-węglowy

firma lakieruje pistoletami Sata 3000 digital

------------------------
ponizej fotki
-komora
-filtry
-cztery stanowiska przygotowania wstępnego
-cztery stanowiska blacharskie ( 2 urzadzenia do naciagania)
-mieszalnik

Ostatnio zmieniony przez artiplast dnia Nie Sty 31, 2010 1:24 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
artiplast

Swój

PostWysłany: Nie Sty 31, 2010 9:48 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
artiplast

Swój

PostWysłany: Nie Sty 31, 2010 10:03 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lakierowanie kompozytów to skomplikowany proces . By opracować prawidłowa recepture procesu przygotowania powierzchni i lakierowania , poprosiliśmy do konsultacji dwóch tehników z firm
-PPG
-Lechler
ponizej fotka z Tomkiem - technik PPG
niestety fotkę z Jackiem technik lechler wcieło
Powrót do góry
artiplast

Swój

PostWysłany: Nie Sty 31, 2010 10:16 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

po konsultacjach ustaliliśmy nastepujacy porzebieg operacji
-wygrzewanie elementów w komorze
-szlifowanie papierem min 120 i wypełnianie szpachla dziur i ubytków
-malowanie podkładem wypelniajacym
-szlifowanie papierem 320 i ponowne wypełnianie ubytkow
-malowanie podkładem wypelniajacym
-szlifowanie papierem 400
-malowanie podkładem epoksydowym- nowość na rynku ,odcien dobrany do bazy metoda mokro na mokro warstwa grubości ok 35 mikronów , szklista powłoka ( zabezpieczenie od zewnatrz przed woda i termika )
-delikatne korekty ultra finiszem
-przetarcie całego nadwozia szmatka antystatyczna
-lakierowanie baza lakier wodny 3x
-lakierowanie klarem 2x
-polerowanie
--------------
uczestniczylem przez caly czas przy tej zabawie , po to by poznać na czym ten profesjonalizm polega .Miałem okazje rowniez lakierować na zmiane z Grzegorzem . samochód potwornie trudny w lakierowaniu , chodzi o ostre krawędzie boków i listw aerodynamicznych . bardzo łatwo zrobić zaciek , oczywiście kilka ich narobiłem na klarze , potem było niestety szlifowanko
--------------
nadwozia z kompozytow wydzielaja bardzo silne ładunki elektryczne , mozna uziemić nadwozie do kraty w komorze lakierniczej
--------------
w całej operacji przygotowania i lakierowania uczestniczyli :

-Grzegorz kilkanaście lat praktyki blacharz w tym aluminium , lakiernik ( na koncie naprawa m in. aluminiowe ferrari)
-Sebastian lakiernik kilkanaście lat przygotowki i lakierowania specjalista w kompozytach
-Marcin 17 lat lakierowania i przygotówki na koncie kilkanaście nestorów specjalista w kompozytach
-Jacek technik Lechler
-Tomek technik PPG
-dwóch pomocników
-no i ja
--------------
Dzięki temu iz brałem udzial w tym procesie , zwróciłem uwagę na kilka problemów konstrukcyjnych mojego samochodu przy lakierowaniu . By wyeliminować na przyszlość te niedogodności , nadwozie musi być podzielone dodatkowo na 3 zdejmowane elementy . Ta modyfikację mam w planie wprowadzić budujac trzeci prototyp , z ktorego będa zdjęte nowe formy . Oczywiście nalezy pamiętać iz to ciagle jest samochód typu concept , wymagajacy dopracowania wielu detali..........
--------------

Ostatnio zmieniony przez artiplast dnia Nie Sty 31, 2010 1:50 pm, w całości zmieniany 6 razy
Powrót do góry
artiplast

Swój

PostWysłany: Nie Sty 31, 2010 10:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
artiplast

Swój

PostWysłany: Nie Sty 31, 2010 10:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio zmieniony przez artiplast dnia Nie Sty 31, 2010 1:21 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
artiplast

Swój

PostWysłany: Nie Sty 31, 2010 10:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam
--------------
u Daniela w Niemczech , w małym miasteczku Lengede trwaja prace nad wbudowaniem silnika W12 i skrzyni tiptronic sterowanie manetkami przy kierownicy ( silnik z 2007 roku)
--------------
ponizej fotki w trakcie wstepnego montazu . Niewykluczone ze to co ogladacie to pierwszy na świecie kit car z silnikiem W12
--------------
dzieki temu iz prace odbywaja się rownocześnie w dwoch miejscach szybciej mozna opracować tę konstrukcję od strony mechanicznej
--------------

Powrót do góry
Kulio98

Bez listowiec ;-)

PostWysłany: Pon Lut 01, 2010 8:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm lakier wodny malowany 3 x - tak słabo kryło ?
z tego co widze to uzyłeś materiałów firmy lechler ...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Tuning.info.pl Strona Główna -> Kit Cars Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 16, 17, 18  Następny
Strona 13 z 18

Skocz do: